Проектът Banakekele – грижа за нуждаещите се

За повечето хора, които живеят в селищата в Южна Африка, животът често се определя от ограничен бюджет, без подходящ достъп до здравни грижи. Информираността за инконтиненцията е ниска, но въпреки това тя засяга значителна част от населението. През 2018 г. TENA започна мисия да помага на хората в крайградските селища на Йоханесбург с грижa и обучение за инконтиненцията. Наричаме го проект Banakekele, израз на езика зулу, който означава „грижа за тях“.

Хора, посещаващи мобилните клиники.

Ставайки част от общността

Екипът на TENA се гордее, че допринася за традицията „Убунту“ – южноафриканска концепция за взаимосвързаност и състрадание – и че е част от градските общности, като предоставя основни здравни услуги в мобилни клиники. Тези клиники предлагат основни и достъпни грижи за нуждаещите се. Предлаганите услуги включват измерване на индекс на телесна маса, кръвно налягане, нива на глюкоза, ХИВ и други основни тестове. В същото време TENA представи нов продукт при инконтиненция, също толкова ефективен като този, който вече съществува на пазара, но с 50% по-достъпен. 
Болногледачка демонстрира как се използват различни продукти на TENA при инконтиненция.

Местните болногледачи виждат разликата

„Продуктът [TENA] е лесен за използване и ми остава повече време да правя други неща, вместо да се притеснявам за смяната на памперса“, казва Номуса, болногледачка от Южна Африка.  Финдил, друга болногледачка, отбелязва, че „продуктът е с по-добро качество, трае по-дълго и спестява пари [в сравнение с алтернативите]“.  
Изглед към улиците на Йоханесбург, оживени от хора.

Запознаване на общността с инконтиненцията

Както навсякъде по света, за инконтиненцията се знае малко, а стигмата около нея е голяма. Следователно, запознаване на общностите с инконтиненцията е една от основните цели за професионалните медицински сестри от проекта Banakekele на TENA. 
 
Подобряване на благосъстоянието на южноафриканските общности 
В съответствие с целта за устойчивост на TENA да подобри благосъстоянието на 100 милиона души до 2030 г., проектът Banakekele достигна повече от 16 000 души в 100 общности, залагайки дълбоки корени сред жителите на селищата в Южна Африка.    

Сега продуктите на TENA са по-прозрачни от всякога.

Направихме информацията за въглеродния отпечатък на продуктите на TENA достъпна за всеки, заедно с разбивка на техните съставки.

Рентгенов изглед на подложка за инконтиненция, показващ отблизо влакната в абсорбиращия й център