Компоненти TENA

От години милиони хора по света използват нашите продукти TENA безопасно всеки ден. Разбираме, че за вас е важно да се чувствате комфортно и сигурно с продуктите, които използвате. Всички продукти TENA са произведени от одобрени материали и ние сме въвели широкообхватни процедури и най-високи стандарти за безопасност, за да гарантираме, че се използват само безопасни материали и съставки, и че всички продукти отговарят на съответното действащо законодателство.
 
Материалите, които използваме във всички наши хигиенни продукти, са щателно тествани както от вътрешни, така и от външни експерти, като например сертифицирани тестови институти, за да се гарантира, че те могат да се използват безопасно по предназначение и че отговарят на всички законови и регулаторни изисквания. 
 
За да ви помогнем да разберете от какво са направени нашите продукти, създадохме това резюме, което разглежда различните материали и техните компоненти. По-надолу на страницата има също и речник на термините.
 

Безопасни ли са за ползване продуктите TENA?

Всички хигиенни продукти на Essity са безопасни за употреба по предназначение и съдържат често срещани материали, които безопасно се използват в широка гама от абсорбиращи хигиенни продукти в продължение на много години от милиони жени по света. Суровините обикновено се избират с оглед способността им да абсорбират и задържат течности, за да се избегне протичане и да осигурят комфорт.
 
Освен това си сътрудничим с EDANA – Международната търговска асоциация за нетъкан текстил и свързаните с нея индустрии, за да гарантираме, че спазваме най-високите стандарти за опазване на околната среда и за безопасност на продуктите. Членовете на EDANA доброволно са се ангажирали да поддържат високото качество и безопасност на абсорбиращите хигиенни продукти.
 

Всички използвани материали ли са посочени на опаковката?

Към момента това не е задължително по закон. За да помогнем на нашите потребители, ние декларираме дали е добавен парфюм, така че хората, които са чувствителни към него, да бъдат информирани.
 
Таблицата по-долу показва основните суровини, използвани в продуктите. Те са избрани заради тяхната отлична способност да абсорбират и задържат течности.
 

Какво се съдържа в един продукт TENA?

 
Част на продукт Материал Функция
Повърхностен материал  Влакнест материал, изработен от полипропен/полиетилен полиестер/вискоза.  Продуктът осигурява сухота и удобство, като абсорбира течността. 
Трансферен слой  Порест материал, състоящ се от дървесни или полиестерни влакна Отвежда течността от повърхността към центъра на продукта, където тя се съхранява.
Абсорбиращ център Хартиен пулп, комбинация от хартиен пулп и суперабсорбенти за подложки и ежедневни превръзки. В някои продукти се използва порест материал на хартиена основа. Абсорбира и задържа течностите.
Лепило Лепилото се състои от различни полимери и синтетични смоли.

То има две функции:

  1. Слепя различните слоеве на продукта.
  2. Прикрепва продукта към бельото.
Материал за задната част Полиетиленово покритие. В някои ежедневни превръзки се използва влакнест материал. Предотвратява протичането.
Закрепващ материал Полимерни материали Държи продукта на мястото му. 
Еластичен материал Полимерни материали Осигурява на продукта добро прилягане.
Аромат (само някои продукти) Парфюм  Дава на продукта свеж аромат.
Принт Мастило Подчертава формата и функцията на продукта. 
Хартия за освобождаване Хартия със силиконово покритие. Хартия, която защитава лепилото на гърба на продукта.
Единична опаковка (при някои продукти)  Полиетиленов тънък слой със силиконово покритие при някои продукти.   Защитава продукта, така че можете да го пренасяте, без да се замърсява
Външна опаковка на продукта Полиетиленови торбички или кутия.

Защитава продукта. Това е опаковката, която виждате на рафтовете в магазина.

 

Терминологичен речник

Рециклируемa хартиенa пулпa: Пулп, изработен от дървесни влакна от отговорно управлявани гори. Пулпата се използва в нашите подложки и ежедневни превръзки. 

Влакнест материал (нетъкан текстил): Тънък материал, наподобяващ текстил. Терминът се използва в текстилната промишленост за материали, които не са нито тъкани, нито плетени, като например филц.

Полимери Молекули с голяма верига, които могат да бъдат естествени или синтетични. Например, пластмасата, както и вашето ДНК се състоят от полимери. 

Полипропен/полиетилен/полиестер: Някои от най-разпространените видове пластмаси в света. Използват се в широка гама от ежедневни продукти, от бельо до одеала.

Суперабсорбиращ полимер (SAP): Използва се заради своята влагозадържаща способност. Обикновено се използва в превръзки, пелени и компреси.

Синтетична смола: Вискозни течности, които се втвърдяват бързо, което ги прави идеални за съединяването на материали.